Κατασκευαστές παζλ - Ιστορία

CLEMENTONI - Ιταλία

«Το παιχνίδι είναι μια σοβαρή απασχόληση. Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να παίζουμε, ειδικά καθώς τα χρόνια περνούν» - Clementoni. Με αυτά τα λόγια ως το σύνθημα της εταιρείας, ο Mario Clementoni δημιούργησε την εταιρεία Clementoni στην Ιταλία το 1963. Τα υλικά υψηλής ποιότητας, η ακριβής διάταξη του παζλ και η συμπερίληψη ολόκληρης της οικογένειας σε αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια έχουν κάνει τη μάρκα Clementoni μια εξαιρετική επιλογή για όλη την οικογένεια. Glamorous εικόνες του παζλ, συμπεριλαμβανομένων διάσημα αξιοθέατα, την τέχνη και τη μοναδική εικονογράφηση είναι σίγουρα χρήσιμο διδακτικό παιχνίδι για όλους. Τα παζλ Clementoni έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά, η μάρκα Clementoni έγινε συνώνυμη με τη δημιουργικότητα, το πάθος και τη σχολαστική προσοχή στην ποιότητα.

Τα παζλ Clementoni διαθέτουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες. Είναι συνδυασμός στυλ και κομψότητας. Παζλ σχεδιασμένα για ανθρώπους που εντυπωσιάζονται από τη μοναδικότητα και τη λεπτομέρειά τους.

 

D-TOYS - Ρουμανία

Η D-Toys είναι εταιρεία μεσαίου μεγέθους για την παραγωγή παζλ και παιχνιδιών, με έδρα την περιοχή Sveti Georgi, στη Ρουμανία. Ιδρύθηκε το 2001. Η εταιρεία παράγει παζλ με θέμα επιβλητικά και δημοφιλή αξιοθέατα, όπως το κάστρο Neuschwanstein, καθώς και απεικονίσεις διάσημων έργων τέχνης, όπως η «Έναστρη Νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Αυτά τα παζλ κατασκευάζονται από ειδικά, ανακυκλωμένα υλικά. Αποτελούν πραγματική πρόκληση για όλους όσους αγαπούν τα παζλ.

EDUCA - Ισπανία

Η Educa Borras έχει μακρόχρονη ιστορία, που ξεκινά από το 1894, όταν δημιουργήθηκε η εταιρεία Borras Plana. Σήμερα, η παραγωγή τους διανέμεται σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από την αρχή, μέσω του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής και της προώθησης των προϊόντων της, η Educa Borras δίνει μεγάλη προσοχή σε κάθε ένα από αυτά τα στάδια, ώστε να εγγυηθεί την άριστη ποιότητα των προϊόντων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των πελατών της. Για παράδειγμα, η πολιτική της εταιρείας, σχετικά με την απώλεια κομματιών του παζλ, υποστηρίζει ότι μπορούν να αποστείλουν εκ νέου τα χαμένα κομμάτια, κάτι που εγγυάται στους πελάτες μια ολοκληρωμένη και όμορφη εικόνα στο τέλος.

Η μάρκα Educa εγγυάται επίσης την υψηλή ποιότητα. Η ποιότητα αποτελεί μια από τις βασικές αξίες της εταιρείας, της οποίας στόχος είναι η δημιουργία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Το 90% των προϊόντων παράγονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βαρκελώνη, Ισπανία. Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες και οικολογικές πρώτες ύλες, πάντα υπό αυστηρό ποιοτικό έλεγχο.

Η υψηλή ποιότητα των παζλ της Educa οφείλεται στο γεγονός, ότι παρέχεται εγγύηση για την εγγύηση των υλικών, τα κομμάτια κουμπώνουν τέλεια το ένα με το άλλο και δεν δημιουργείται σκόνη. Επίσης, κάθε παζλ, από 500 έως 2000 κομμάτια, συνοδεύεται από κόλλα, για να το διαφυλάξετε ολόκληρο.

EUROGRAPHICS – Καναδάς

Η Eurographics αποτελεί καλλιτεχνική εταιρεία εκδόσεων και παραγωγής παζλ. Η εταιρεία είναι διάσημη για την τεράστια επιλογή εξαιρετικών προϊόντων και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Η ίδρυση της εταιρείας έλαβε χώρα το 1987 και η Eurographics αναπτύχθηκε εντυπωσιακά, ξεκινώντας από έναν μικρό διανομέα αφισών και φτάνοντας στη σημερινή της παγίωση ως πρωταθλήτρια στη σφαίρα της καλλιτεχνικής έκδοσης και παραγωγής παζλ.

Η έδρα και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Μόντρεαλ, Καναδάς. Το σημείο αυτό αποτελεί το επίκεντρο της δημιουργίας προϊόντων υψηλής ποιότητας με εντυπωσιακό σχεδιασμό, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Η ομάδα της Eurographics αποτελείται από ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται μαζί, για να δημιουργήσουν μια μοναδική συλλογή προϊόντων με αποδέκτες πελάτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα παζλ Eurographics της εταιρείας παρουσιάζουν την τέχνη με εκπληκτικό τρόπο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η οποία χαρακτηρίζει τα παζλ, τα κάνει ακαταμάχητα για τους πελάτες.

HEYE - Γερμανία

Η εταιρεία παραγωγής παζλ Heye ιδρύθηκε το 1962 από το Friedrich Wilhelm Heye. Ειδικεύονται στην παραγωγή παζλ άριστης ποιότητας. Διατηρούν την άψογη εμφάνισή τους ακόμα και μετά από ένα χρόνο χρήσης. Χάρη στους εξαιρετικούς Γερμανούς καλλιτέχνες, όπως Mordillo, Prades, Degano, Rex Ray και Royo, διαθέτουν μια εκπληκτική συλλογή από σκιτσογραφίες, καθώς και θέματα σύγχρονης και γκόθικ τέχνης.

Χάρη σε όλα αυτά επιγχάνεται η υψηλή ποιότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια, οδηγώντας σε ένα εντυπωσιακό τελικό προϊόν. Τα παζλ Heye αποτελούν πραγματική διασκέδαση για όλη την οικογένεια!

Ακόμα, είναι ιδανικά για επικόλληση και κορνιζάρισμα, αποτελώντας ένα πραγματικό πίνακα στο χώρο σας.

JUMBO – Ολλανδία

Η Royal Jumbo Group σχεδιάζει, παράγει και διανέμει παιχνίδια, παζλ και επιτραπέζια σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία Jumbo απασχολεί προσωπικό 130 ατόμων, που εργάζονται για τη δημιουργία και παραγωγή των παζλ. Η έδρα της Jumbo βρίσκεται στην περιοχή Ζάανταμ, Ολλανδία, με γραφεία στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Jumbo αποτελεί έναν από τους παλαιότερους παραγωγούς παζλ σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1853. Τα κομμάτια των παζλ είναι μοναδικά και ταιριάζουν τέλεια το ένα με το άλλο. Τα συναρμολογημένα παζλ μπορούν να γίνουν υπέροχη διακόσμηση για το σπίτι. Προσφέρουν ακόμα καινούρια, πειραματικά παζλ, όπως αυτά της συλλογής Wasgij, που είναι διαθέσιμη μόνο online.

Ο αυστηρός έλεγχος κατά την παραγωγή και η εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης έχουν λάβει περισσότερα από 15 βραβεία και διεθνείς διακρίσεις.

PERRE - Τουρκία

Η εταιρεία εκπαιδευτικών παιχνιδιών Anatolian - Perre είναι ο πρώτος παραγωγός και διανομέας παζλ στην Τουρκία. Η εταιρεία Anatolian - Perre ιδρύθηκε επίσημα υπό αυτή την επωνυμία το 2010.

Παρόλο που πρόκειται για μια σχετικά μικρή εταιρεία, η Anatolian - Perre παράγει μερικά από το ομορφότερα παζλ που έχετε δει. Η εταιρεία εστιάζει κυρίως στις δημιουργίες ντόπιων καλλιτεχνών. Τα παζλ Anatolian είναι πολύ λεπτομερή και όμορφα, αποτελώντας έτσι μια στυλιστική άποψη για τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

 

POMEGRANATE - ΗΠΑ

Η Pomegranate είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ειδών δώρου. Εστιάζοντας στην απεικονιστική τέχνη και εικονογράφηση, η εταιρεία Pomegranate εργάζεται στενά με διάφορους καλλιτέχνες, καθώς και με μουσεία, γκαλερί και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία παράγει όμορφα παζλ, βιβλία και ημερολόγια.

Αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, γι’ αυτό και κάνει το καλύτερο δυνατό για να προσφέρει υψηλή ποιότητα και άμεση εξυπηρέτηση πελατών.

Η Pomegranate συνεχώς προωθεί καινοτομίες στο χώρο του σχεδιασμού των παζλ. Στόχος της εταιρείας είναι να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα των πελατών της. Κάθε παζλ της Pomegranate έρχεται συσκευασμένο σε ανθεκτικό και όμορφο κουτί, το οποίο θα σας είναι πιστό για πολύ καιρό. Κάθε παζλ απεικονίζει με υπέροχο τρόπο τη χρωματική παλέτα και την αυθεντική καλλιτεχνική πινελιά.

Χάρη στην υψηλή ποιότητα, που παρέχει η εταιρεία, τα παζλ αυτά είναι κατάλληλα για κορνιζάρισμα και διακόσμηση του σπιτιού σας.

RAVESNBURGER - Γερμανία

Η εταιρεία Ravensburger προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από παζλ για όλες τις ηλικίες, τα οποία διαθέτουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Από το 1891 και μετά, η εταιρεία Ravensburger έχει δημιουργήσει πολυάριθμα μοντέλα παζλ. Χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι ότι τα παζλ παράγονται με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ οι εικόνες είναι ζωντανές και έντονες. Τα παζλ Ravensburger είναι και θα συνεχίσουν να είναι τα καλύτερα παζλ της αγοράς.

Ανακαλύψτε τα διάσημα παζλ Krypt. Επιπλέον, μπορείτε να διασκεδάσετε με παζλ που ποικίλουν από πανοραμικά τοπία και αρχιτεκτονικά θαύματα μέχρι εικόνες της Disney. Η Ravensburger παράγει παραδοσιακά ορθογώνια παζλ, καθώς και νέα παζλ με δημιουργικά σχήματα καθώς και εντυπωσιακά τρισδιάστατα παζλ.

Τα παζλ Ravensburger περιλαμβάνουν αμέτρητα θέματα και εικόνες. Η εταιρεία κατέχει σήμερα το ρεκόρ για το μεγαλύτερο παζλ παγκοσμίως – το "Αξέχαστες στιγμές της Disney", το οποίο αποτελείται από 40.320 κομμάτια!

Με τα παζλτης Ravensburger, η ικανοποίηση για την αγορά σας είναι εγγυημένη!

SCHMIDT - Γερμανία

Η Schmidt Spiele είναι Γερμανική εταιρεία παζλ και παιχνιδιών. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παζλ και παιχνιδιών στη Γερμανία.

Ο Joseph Friedrich Schmidt ξεκίνησε τη δραστηριότητά του σε ένα μικρό γκαράζ στο Μόναχο της Γερμανίας και δημιούργησε πολλά παιχνίδια.

Σήμερα, η Schmidt Spiele επεκτείνει τις δραστηριότητές της και αποτελεί έναν σημαντικό κατασκευαστή παιχνιδιών και παζλ παγκοσμίως. Τα παζλ Schmidt διακρίνονται από τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά υψηλής ποιότητας. Για τις εικόνες των παζλ, χρησιμοποιούνται έργα από καλλιτέχνες όπως ο Cameron Grey ή όμορφες, γραφικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο.

Αυτά τα εκπληκτικά παζλ είναι ιδανικά για να τα κορνιζάρετε και να τα τοποθετήσετε στο σπίτι σας σε περίοπτη θέση, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν την τελειότητά τους.

Τα παζλ Schmidt αποτελούνται από 60 έως 2000 κομμάτια.

 

TREFL - Πολωνία

Από τότε που η εταιρεία ιδρύθηκε το 1985, η Trefl είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παιχνιδιών στην Πομερανία, νότια της Γερμανίας και της Πολωνίας. Ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργεί παζλ υψηλής ποιότητας. Το 2008, η Trefl επέκτεινε τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων της εταιρείας παιχνιδιών SIKU και της εταιρείας διανομής ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών στην Πολωνία. Επιπλέον, η Trefl διαθέτει εταιρείες διανομής στην Ουγγαρία, την Ουκρανία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Η διεθνής επιτυχία της Trefl έγκειται στην υψηλή ποιότητα και την ανθεκτικότητα των παιχνιδιών και παζλ που παράγει. Τα παζλ Trefl είναι ιδανικά για κορνιζάρισμα.

Με τα παζλ Trefl η ικανοποίησή σας είναι εγγυημένη!

 

Τα παζλ SunsOut καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αποθήκη μας. Η τέλεια ισορροπία μεταξύ της επιλογής, της ποιότητας και της καινοτομίας τα καθιστά την τέλεια επιλογή δώρου για έμπειρους λύτες και αρχάριους! Τα παζλ Sunsout ποικίλουν σε θέματα που περιλαμβάνουν εορταστικές σκηνές, παραδοσιακές αμερικανικές εικόνες, αξιολάτρευτα ζώα, δύσκολα κολάζ, πανέμορφα τοπία και πολλά άλλα. Τα παζλ SunsOut διατίθενται σε μέγεθος από 48 έως 6000 κομμάτια και βγαίνουν σε πάνω από 70 μοναδικά σχήματα και μεγέθη!

Τα παζλ SunsOut σχεδιάζοναι και παράγονται αποκλειστικά με ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά!


GRAFIKA - ΓΑΛΛΙΑ

Τα παζλ της μάρκας Grafika είναι μεταξύ των καλύτερων της αγοράς και προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας αποτέλεσμα με όμορφες εικόνες, που μαγεύουν τη φαντασία. Ο κατάλογος της εταιρείας περιλαμβάνει πλούσια επιλογή από παζλ, κατάλληλα τόσο για αρχάριους, όσο και για προχωρημένους χομπίστες. Οι εικόνες των παζλ περιλαμβάνονται σε σειρές, που απευθύνονται σε διαφορετικά ενδιαφέροντα – ταξίδια, ζώα, τέχνη.

Η γκάμα της Grafika περιλαμβάνει δημιουργίες κάποιων από τους πιο αγαπημένους ζωγράφους, που έγιναν γνωστοί με τους εντυπωσιακούς τους πίνακες. – Cris Ortega, Chuck Pinson, Josephine Wall και άλλοι.

Το 2017 η εταιρεία κάνει παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο παζλ με θέμα «Ταξίδι Ανά τον Κόσμο», το οποίο περιλαμβάνει 48000 κομμάτια και οι διαστάσεις του είναι 768 x 204 εκατοστά, όταν είναι ολοκληρωμένο.


CASTORLAND - ΠΟΛΩΝΙΑ

Η πολωνική εταιρεία Castor, της οποίας τα παζλ έχουν εδραιωθεί σε περισσότερες από 50 αγορές σε διάφορες χώρες παγκοσμίως, έχει ιστορία που ξεπερνά τα 25 χρόνια. Η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη και σταθερή εδραίωση σε ακόμα πιο πολλές αγορές.

Τα προϊόντα που παράγονται από τη μάρκα Саѕtоrlаnd Рuzzlе είναι αποτέλεσμα της εργασίας ανθρώπων, που μοιράζονται το ίδιο πάθος, καθώς κι επαγγελματικές δεξιότητες. Η μάρκα εγγυάται την αισθητική και υλική ποιότητα, που προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση κατά τη συναρμολόγηση αυτών των παζλ. Κάθε προϊόν της εταιρείας Саѕtоr ανταποκρίνεται στα πρότυπα για ποιότητα και ασφάλεια, που ισχύουν στην περιφέρεια της ΕΕ. Πρόκειται για την οδηγία 209/48/WЕ και το πρότυπο ЕN-71, τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδικών παιχνιδιών. Ως αποτέλεσμα, τα υλικά, που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο. Τα τελικά προϊόντα ικανοποιούν τις υψηλές απαιτήσεις πελατών από πολλές χώρες του κόσμου.

Η διαδικασία παραγωγής, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται, ο έλεγχος της ποιότητας και η οργάνωση της εργασίας συμβάλλουν στα συνεχώς βελτιωμένα παζλ της πολωνικής μάρκας Castorland.


GIBSON - ΑΓΓΛΙΑ

Όλα ξεκίνησαν το 1903, όταν ο Άγγλος Harry Gibson καταφέρνει να πάρει δάνειο το ποσό των 500 λιρών από τη Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας στο Μπίσοπγκειτ, Λονδίνο. Αυτό το ταπεινό, για τα σημερινά δεδομένα, ποσό τότε ήταν αρκετά χρήματα, τα οποία βοήθησαν τον Gibson να δημιουργήσει την εταιρεία του Тhе Іntеrnаtіоnаl Саrd Со. Οι εμπορικές δραστηριότητες διαχειρίζονταν από το γραφείο στην οδό Άλντερσγκειτ και περιελάμβαναν την αποστολή μεγάλης ποικιλίας προϊόντων, όπως παιχνίδια με κάρτες και ταχυδρομικές κάρτες, κάτι που αποτελούσε απίθανο συνδυασμό για τα δεδομένα της εποχής. Ευτυχώς, οι περισσότερες πόλεις διέθεταν το δικό τους βιβλιοπωλείο στη High Street και ήταν αυτά που έγιναν οι πρώτοι πελάτες του Gibson.

Το 1919, καταχώρησε την εμπορική μάρκα Н. Р. Gіbѕоn & Ѕоnѕ Lіmіtеd. Η συγκεκριμένη αναπτύχθηκε γρήγορα και κατηγορηματικά, καθώς ειδικεύεται στην παραγωγή παιχνιδιών εσωτερικού χώρου, ενώ μέχρι την αρχή και μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, διάσημοι τίτλοι αποτέλεσαν το μεγάλο χιτ της εποχής. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του 1940, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας καταστράφηκαν με όλο τον εξοπλισμό της, και μετά τον πόλεμο, η εταιρεία ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν.