Πως να Κολλήσουμε το Παζλ

Το πρώτο βήμα, πριν να τοποθετήσετε το παζλ στον τοίχο ή σε κορνίζα, είναι να κολλήσετε όλα τα κομμάτια μαζί.
 
Επιλογή κόλλας
Υπάρχουν πολλά είδη κόλλας για παζλ, όπως σπρέι, σε μορφή σκόνης ή υγρή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτιμάται η κόλλα σε υγρή μορφή. Μερικές μάρκες, όπως η Educa, διαθέτουν κόλλα σε μορφή σκόνης, μαζί με παζλ άνω των 500 κομματιών. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κόλλα σκόνης, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να την αναμείξετε σωστά και τότε θα κάνει θαυμάσια δουλειά.
Κατά προτίμηση, επιλέξτε κόλλα, που κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία που έχει φτιάξει το παζλ. Η συσκευασία της κόλλας σας παρέχει πληροφορίες για το μέγεθος και τον αριθμό των κομματιών, για τα οποία η ποσότητα θα είναι επαρκής.
 
Τοποθέτηση της κόλλας
Ο ευκολότερος τρόπος για να κολλήσετε το παζλ σας είναι να ρίξετε κόλλα ακριβώς στην κορυφή του παζλ και μετά να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτόνι, για να απλώσετε ομοιόμορφα την κόλλα. Διαθέτει ένα απλό απλό πινέλο στο καπάκι του μπουκαλιού, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απλώσετε την κόλλα στις γωνίες του παζλ. Ορισμένες κόλλες χρειάζονται έως και 4 ώρες, για να κολλήσουν και να στεγνώσουν.
Προσοχή! Η χρήση υπερβολικής ποσότητας από την κόλλα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα του παζλ ή και ζάρωμα!
 
Συμβουλές
Αν οι γωνίες ζαρώσουν, μετά το στέγνωμα της κόλλας, δοκιμάστε να αναποδογυρίσετε το παζλ και να βάλετε ακόμα ένα στρώμα κόλλας και στην πίσω πλευρά. Μόλις στεγνώσει, οι γωνίες θα γυρίσουν στη θέση τους και το παζλ θα είναι και πάλι επίπεδο.
Μια ακόμα δυνατότητα είναι να τοποθετήσετε το παζλ κάτω από κάποιο επίπεδο αντικείμενο, που είναι πιο μεγάλο από το παζλ. Μετά από μία ημέρα κάτω από το αντικείμενο, το παζλ σας θα πρέπει να είναι επίπεδο.
 
Πλαστικοποίηση και Κορνιζάρισμα
Ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε το υπέροχο παζλ σας, αφότου το κολλήσετε, είναι να το τοποθετήσετε πάνω σε χαρτί μακέτας ή σε κορνίζα με τζάμι. Αν το τοποθετήσετε στον τοίχο, αμέσως μόλις το κολλήσετε, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το παζλ να διαλυθεί με το χρόνο. Η πλαστικοποίηση εφαρμόζει το παζλ πάνω στο μακετόχαρτο, το MDF ή στο χαρτόνι.
Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη κορνίζα στο κατάστημά μας: https://puzzle24.gr/kornizes
Ποικιλία από κόλλες ποιότητας! - https://puzzle24.gr/kolla