Συμβουλές για εύκολο φτιάξιμο του παζλ

Τα παζλ είναι ευχάριστος τρόπος για να περάσετε την ώρα σας. Επίσης, αποτελούν έναν καλό τρόπο για την εκπαίδευση του μυαλού. Όμως, μερικές φορές τα παζλ μπορούν να είναι και ιδιαίτερα δύσκολα αν είστε αρχάριοι. Αν δεν έχετε εμπειρία στο φτιάξιμο των παζλ, επιλέξτε την εικόνα που σας αρέσει, για να αρχίσετε. Οι ακόλουθες συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε το παζλ πιο γρήγορα. 

1) Βρείτε ένα σημείο για να αρχίσετε να φτιάχνετε το παζλ, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλη την εικόνα. Αν δεν διαθέτετε τραπέζι, υπάρχουν ειδικές επιφάνειες που μπορείτε να τοποθετήσετε το παζλ και να το αφήσετε, όταν δεν ασχολείστε μαζί του. Επίσης, εξασφαλίσετε αρκετά μεγάλη επίπεδη επιφάνεια, πάνω στην οποία να ρίξετε όλα τα κομμάτια του παζλ, κατά προτίμηση εκτός της επιφάνειας της κορνίζας

2) Ρίξτε όλα τα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε επίπεδη επιφάνεια. Χωρίστε τα παρόμοια χρώματα και βάλτε τα μαζί. Σε ένα μπολάκι, μπορείτε επίσης να χωρίσετε όλα τα κομμάτια για το περίγραμμα. Αν το παζλ έχει πολύπλοκο σχέδιο, μπορείτε να χωρίσετε τα κομμάτια ανάλογα με το σχήμα τους. Αυτό το βήμα μπορεί να σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, όμως θα σας βοηθήσει να τελειώσετε γρηγορότερα, αν έχετε οργανωθεί από την αρχή.

3) Φτιάξτε πρώτα το περίγραμμα. Αν δεν έχετε βρει όλα τα κομμάτια του περιγράμματος στο βήμα 2, μην αγχώνεστε. Κάποιες γωνίες είναι δύσκολο να βρεθούν, όμως σίγουρα θα τις βρείτε στην πορεία. 

4) Ξεκινήστε να συλλέγετε τα παρόμοια χρώματα. Καλό είναι να συμβουλεύεστε την εικόνα στο κουτί. Τοποθετήστε τα κομμάτια με ίδια χρώματα στο σωστό σημείο του παζλ.

5) Βάλτε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια μαζί, για να γεμίσετε τα άδεια σημεία του παζλ. Αυτό μάλλον είναι και το πιο δύσκολο στάδιο της διαδικασίας. Χωρίστε τα υπόλοιπα κομμάτια, ανάλογα με το σχήμα τους, αν δεν το έχετε κάνει ήδη στο βήμα 2.

6) Συνεχίστε να φτιάχνετε παζλ. Έτσι θα γίνεται πιο γρήγοροι και θα έχετε μεγαλύτερη εμπειρία. 


Χρήσιμες Σελίδες:

Ιστορία των Παζλ

Πώς να κολλήσουμε ένα παζλ

Κορνίζες για Παζλ

Συμβουλές για ευκολότερη συναρμολόγηση των παζλ

Κρέμασμα κορνίζας για παζλ